Over ons

Het merk Bumbo® werd geboren in Zuid-Afrika aan het begin van de 20e eeuw en terwijl de populariteit van zijn baanbrekende oplossingen voor alledaagse opvoedingsuitdagingen zich over de hele wereld verspreidde, blijft Bumbo® zijn unieke productassortiment produceren zonder in te boeten aan kwaliteit. Wij overleggen met ouders, verzorgers, orthopedische- en pediatrische specialisten om de grootst mogelijke veiligheid, kwaliteit en comfort van onze producten te garanderen. Tijdens ontwerp van onze producten zijn de kernwoorden: Gebruiksgemak, Elegantie, Functionaliteit, Kwaliteit en Zorg. Ik hoop oprecht dat jouw ervaring met Bumbo® deze kwaliteiten weerspiegelt die wij nastreven.

Johan Nicolaas Buitendag, CEO.


About image 1

Kwaliteit, comfort en veiligheid zonder concessies.
Dat is onze belofte aan jou. Elk Bumbo product wordt ontworpen met deze belofte in gedachte.

In het belang van je kindje
In het belang van je kindje

Al onze Bumbo®-producten zijn gemaakt met het oog op het belang van uw kind. Onze range zitmeubelen, verzorgingsproducten en accessoires zijn gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit in de branche. Het productassortiment van Bumbo® is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden voor elk van de belangrijke mijlpalen van je kind. Onze producten zijn er voor je bij elke stap, van het gemakkelijker maken van luiers verschonen tot de dag dat je baby begint te leren zelfstandig rechtop te gaan zitten en om speeltijd leuker te maken. Wanneer je baby begint met zindelijkheidstraining zijn onze producten er om je door gedenkwaardige tijden te helpen.

About image 2
About image 3
Ontwerp met een doel
Ontwerp met een doel

Toen we begonnen, hadden we nog geen CAD- en 3D-modelprinters tot onze beschikking. Ik begon met het maken van een model van wat de eerste "Bumbo® Floor Seat" zou worden, onder het toeziend oog van mijn vader. Ons bedrijf vervaardigde persgereedschappen voor onderdelen die in de auto-industrie worden gebruikt. Om de perfecte zachtheid voor zijn nieuwe uitvinding te vinden, begon mijn vader te experimenteren met schuimmateriaal dat wordt gebruikt bij de productie van moderne autostoelen. De verdere ontwikkeling van dit schuimmateriaal leidde ertoe dat hij in 2002 de Chairman's Award voor de beste vooruitgang in technologie won van het South African Bureau of Standards.

Producten maken die lang mee gaan
Producten maken die lang mee gaan

Mijn vader gaf me een gevoel van trots, eer en prestatie. Zijn lessen hebben mij goed geholpen, niet alleen op persoonlijk vlak maar ook in de manier waarop we zaken doen bij Bumbo®. Helaas stierf hij in 2011, maar zijn nalatenschap leeft voort door zijn lessen. Bumbo® heeft nu ook een Europees hoofdkantoor en distributiecentra in Nederland waar de familie Buitendag vandaan komt. Ons doel is in al die jaren nooit veranderd, we streven er nog steeds naar om duurzame kwaliteitsproducten te creëren die jou en je gezin lang van dienst zullen zijn. Alle Bumbo® producten voldoen aan de Europese (EN) en de VS (ASTM) veiligheidseisen en kwaliteitsnormen.

About image 4
About image 5
Geschiedenis
Geschiedenis

Dus, waar is het allemaal begonnen?

De zoon van mijn zus Antoinette, Daniel, werd geboren in 1996. Oma en opa waren opgewonden toen ze de eerste keer gingen oppassen op het nieuwste, kleine lid van de Buitendag-clan. Daniel was de vriendelijkste, kleine man wanneer je hem in je armen hield, maar oh, je moest het niet wagen om hem neer te leggen!

Mijn vader realiseerde zich dat als hij zijn hand uitstak naar Daniel, de kleine man zijn vingers zou grijpen om te proberen zichzelf uit alle macht overeind te trekken.

Daniel wilde rechtop zitten, een positie van waaruit hij deze wonderbaarlijke nieuwe wereld waarin hij geboren was, kon zien en verkennen.

Opa, die op dat moment een ingenieur in de auto-industrie was, paste zijn inventieve genialiteit toe om de kleine Daniel te helpen. Hij bouwde een muur van kussens rond Daniël om hem comfortabel te ondersteunen en het resultaat was een Daniel die glimlachte en vrolijke geluiden maakte. Maar helaas, de stilte was van korte duur toen de kussens het begaven en Daniel luidkeels alarm sloeg om zijn afkeuring te laten blijken.

Ik werkte met mijn vader in ons kleine ingenieurs familiebedrijf toen hij me op die noodlottige ochtend benaderde met zijn nieuwste uitvinding: "Een babyzitje waar geen enkel huishouden zonder zou moeten leven!